DEKLARACJA PRYWATNOŚCI

Informacje o zabiegu

Wyrażam zgodę na wykonywanie przez Healthwise Kliniek zabiegów chiropraktyki. Rozumiem, że zabiegi mają na celu poprawę funkcji kręgosłupa i łagodzenie bólu i mogą obejmować terapię manualną, techniki rozluźniania mięśni i inne powiązane terapie.

Ryzyko i korzyści

Zostałem poinformowany o możliwym ryzyku i korzyściach związanych z zabiegami chiropraktycznymi. Rozumiem, że chociaż rzadko, mogą wystąpić pewne zagrożenia, takie jak siniaki, sztywność mięśni, przejściowy wzrost bólu lub rzadkie, poważniejsze powikłania.

Zgoda i pytania

Miałem okazję zadawać pytania dotyczące mojego leczenia i otrzymałem zadowalające odpowiedzi. Rozumiem, że w każdej chwili mogę zadać pytanie lub wycofać zgodę.

Aktualna wersja polityki prywatności dostępna na stronie jest jedyną wersją, która obowiązuje tak długo, jak długo odwiedzasz witrynę, do czasu, aż nowa wersja zastąpi wersję aktualną.

Healthwise Kliniek szanuje prywatność osób odwiedzających swoją stronę internetową, w szczególności prawa osób odwiedzających w związku z zautomatyzowanym przetwarzaniem danych osobowych. Aby zapewnić pełną przejrzystość wobec naszych klientów, opracowaliśmy i wdrożyliśmy politykę dotyczącą samych operacji przetwarzania, ich celu oraz możliwości najlepszego korzystania przez osoby, których dane dotyczą, z przysługujących im praw.

Wszystkie dodatkowe informacje na temat ochrony danych osobowych można znaleźć na stronie internetowej holenderskiego organu ochrony danych: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl.

Artykuł 1 – Przepisy prawne

1. Strona internetowa (dalej także „Serwis”): Healthwise Kliniek
  2. Odpowiedzialny za przetwarzanie danych osobowych (dalej także: „Administrator”): Healthwise Kliniek, z siedzibą pod adresem Van Echtenstraat NZ 634b, 7891 LM Klazienaveen, numer Izby Handlowej: 01163712.

Artykuł 2 – Dostęp do strony internetowej

Dostęp do strony internetowej i korzystanie z niej mają charakter ściśle osobisty. Nie będziesz używać tej witryny internetowej ani danych i informacji na niej zawartych do celów komercyjnych, politycznych lub reklamowych, ani do jakichkolwiek ofert komercyjnych, a w szczególności do niezamówionych ofert elektronicznych.

Artykuł 3 – Treść strony internetowej

Wszystkie marki, obrazy, teksty, komentarze, ilustracje, obrazy (animacje), obrazy wideo, dźwięki, a także wszystkie aplikacje techniczne, które mogą zostać wykorzystane do zapewnienia funkcjonowania witryny, a ogólniej wszystkie części użyte na tej stronie, są chronione prawem ze względu na prawa własności intelektualnej. Jakiekolwiek powielanie, powtarzanie, wykorzystywanie lub modyfikacja całości lub tylko części, w tym zastosowań technicznych, bez uprzedniej pisemnej zgody administratora jest surowo zabronione. Jeżeli administrator nie podejmie natychmiast działań w związku z jakimkolwiek naruszeniem, nie może to być interpretowane jako milcząca zgoda lub rezygnacja z działań prawnych.

Artykuł 4 – Zarządzanie stroną internetową

W celu prawidłowego zarządzania serwisem administrator może w każdej chwili:

• zawiesić, przerwać lub ograniczyć dostęp określonej kategorii odwiedzających do całości lub części serwisu
  • usunięcia wszelkich informacji, które mogą zakłócić funkcjonowanie serwisu lub są sprzeczne z prawem krajowym lub międzynarodowym lub sprzeczne z etykietą internetową
  • spowodować chwilową niedostępność strony internetowej w celu przeprowadzenia aktualizacji

Artykuł 5 – Obowiązki

Administrator w żadnym przypadku nie ponosi odpowiedzialności za awarie, zakłócenia, utrudnienia lub przerwy w funkcjonowaniu serwisu, w wyniku których serwis lub jakakolwiek jego funkcjonalność będzie niedostępna. Sposób, w jaki łączysz się ze stroną internetową, jest Twoją własną odpowiedzialnością. Musisz podjąć wszelkie odpowiednie środki, aby chronić swój sprzęt i dane między innymi przed atakami wirusów w Internecie. Jesteś także odpowiedzialny za strony internetowe i dane, z których korzystasz w Internecie.

Administrator nie ponosi odpowiedzialności za postępowanie sądowe prowadzone przeciwko Tobie:

• w związku z korzystaniem ze strony internetowej lub usług dostępnych za pośrednictwem sieci Internet
  • za naruszenie warunków niniejszej polityki prywatności

Administrator nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody, które poniesiesz sam lub osoby trzecie lub twój sprzęt w wyniku połączenia się z witryną lub korzystania z niej. W rezultacie powstrzymasz się od jakichkolwiek działań wobec administratora.

Jeśli menadżer wda się w spór w związku z korzystaniem przez Ciebie z tej witryny, ma on prawo odzyskać od Ciebie wszelkie szkody, które poniósł i w rezultacie poniesie.

Artykuł 6 – Gromadzenie danych

Twoje dane są gromadzone przez Healthwise Kliniek i (ów) zewnętrzny podmiot przetwarzający. Dane osobowe oznaczają: wszelkie informacje o zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osobie fizycznej; możliwa do zidentyfikowania osoba fizyczna to osoba, którą można bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować, w szczególności na podstawie identyfikatora takiego jak imię i nazwisko, numer identyfikacyjny, dane o lokalizacji, identyfikator internetowy lub jeden bądź kilka szczególnych czynników określających jej fizyczną, fizjologiczną, tożsamość genetyczna, psychologiczna, ekonomiczna, kulturowa lub społeczna.

Dane osobowe zbierane w serwisie wykorzystywane są przez administratora głównie w celu utrzymywania relacji z Tobą oraz, jeśli ma to zastosowanie, realizacji Twoich zamówień.

Artykuł 7 – Twoje prawa dotyczące Twoich danych

Zgodnie z art. 13 ust. 2 lit. b RODO każdemu przysługuje prawo wglądu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, które go dotyczą, a także prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania oraz prawo do przenoszenia danych. Możesz skorzystać z tych praw, kontaktując się z nami pod adresem info@healthwisekliniek.nl .

Do każdego wniosku należy dołączyć kopię ważnego dowodu tożsamości, na którym się podpisałeś i podać adres, pod którym można się z Tobą skontaktować. Odpowiedź na Twoje zapytanie otrzymasz w ciągu 1 miesiąca od złożenia wniosku. W zależności od stopnia skomplikowania żądań i liczby żądań, w razie potrzeby termin ten może zostać przedłużony o 2 miesiące.

Artykuł 8 – Przetwarzanie danych osobowych

W przypadku naruszenia jakiegokolwiek prawa lub przepisu, co do którego istnieje podejrzenie odwiedzającego i w związku z którym władze wymagają danych osobowych zebranych przez administratora, zostaną one mu udostępnione na wyraźne i uzasadnione żądanie tych organów, po czym te dane osobowe nie będą już przechowywane. podlegają ochronie na mocy postanowień niniejszego oświadczenia o ochronie prywatności.

Jeżeli w celu uzyskania dostępu do niektórych funkcjonalności strony internetowej niezbędne są określone informacje, administrator w momencie żądania danych wskaże obowiązkowy charakter tych informacji.

Artykuł 9 – Oferty handlowe

Możesz otrzymywać oferty handlowe od administratora. Jeśli nie chcesz już tego otrzymywać, wyślij wiadomość e-mail na adres: info@healthwisekliniek.nl.

Jeżeli podczas odwiedzania Serwisu natrafisz na jakiekolwiek dane osobowe, powinieneś powstrzymać się od ich gromadzenia, jak również od jakiegokolwiek innego nieuprawnionego wykorzystania oraz wszelkich działań stanowiących naruszenie prywatności tej osoby/osób. Menedżer w żadnym wypadku nie ponosi odpowiedzialności za powyższe sytuacje.

Artykuł 10 – Okres przechowywania danych

Dane zebrane przez operatora serwisu są wykorzystywane i przechowywane przez okres przewidziany przepisami prawa.

Artykuł 12 – Materiały wizerunkowe i oferowane produkty

Z obrazów powiązanych z produktami oferowanymi na stronie internetowej nie można dochodzić żadnych praw.

Artykuł 13 – Prawo właściwe

Do tych warunków ma zastosowanie prawo holenderskie. Sąd właściwy dla siedziby zarządzającego ma wyłączną jurysdykcję we wszelkich sporach dotyczących niniejszych warunków, chyba że ma zastosowanie wyjątek prawny.

Artykuł 14 – Kontakt

W przypadku pytań, informacji o produkcie lub o samej witrynie prosimy o kontakt: Healthwise Kliniek, info@healthwisekliniek.nl .