Behandeling

Chiropractische zorg is een holistische benadering voor uw welzijn, opgedeeld in drie essentiële fases. 

Elke fase speelt een cruciale rol in het behandelproces en draagt bij aan uw herstel en algemene gezondheid.

Fase 1: Hulpzorg Fase

De eerste stap in uw chiropractische reis is de Hulpzorg Fase. In deze fase ligt de nadruk op het verminderen van klachten en pijn. Gedurende deze intensieve periode ondergaat u frequent behandelingen, ongeveer 1-2 keer per week. Het doel is om uw klachten substantieel te verminderen, de bewegingsvrijheid van uw wervelkolom te herstellen en een functionele verbetering te bewerkstelligen. Dit is een cruciale stap in het leggen van een solide basis voor verdere behandelingen en uw algehele welzijn.

Fase 2: Correctieve Zorg Fase/Herstellende Zorg Fase

Na het aanpakken van de acute klachten, begint de Correctieve Zorg Fase, ook wel bekend als de Herstellende Zorg Fase. Deze fase concentreert zich op het herstel van spieren en andere weefsels, en werkt aan de verdere afname van pijn en klachten. De stabilisatie van de wervelkolom en de optimalisatie van de werking van het zenuwstelsel zijn hier de belangrijkste focuspunten. Ook worden in deze fase specifieke oefeningen en gezondheidstips aangeboden om het herstel te bevorderen. De frequentie van behandelingen neemt in deze fase meestal af tot ongeveer eens per twee weken.

Fase 3: Wellness Fase

De Wellness Fase is de laatste stap in uw chiropractische behandelplan. Wanneer maximale verbetering is bereikt, zullen er in deze fase periodieke behandelingen plaatsvinden om terugval te voorkomen. Deze preventieve aanpak helpt de kans op herhaling van klachten te verminderen en zorgt ervoor dat u uw optimale bewegingsvrijheid behoudt. Afhankelijk van de aard van uw klachten, uw fysieke conditie en leeftijd, vinden deze onderhoudsbehandelingen doorgaans 1 tot 2 keer per maand plaats.

Deze driefasige aanpak zorgt ervoor dat u niet alleen tijdelijke verlichting ervaart, maar ook een langdurige verbetering in uw algehele gezondheid en levenskwaliteit.