Chiropractie

Wat is een chiropractor?

 

Bij Chiropractie staat het bewegingsapparaat in relatie tot het zenuwstelsel centraal. Chiropractie richt zich, naast het vaststellen en behandelen van rug- en nekklachten ook vooral op de preventie van deze en andere klachten met een oorsprong in de wervelkolom, het zenuwstelsel en de spieren en gewrichten. Chiropractie maakt geen gebruik van medicijnen, injecties of operatieve ingrepen. Chiropractoren gaan er vanuit, dat een goede algehele gezondheid mede (maar niet uitsluitend) afhankelijk is van een juiste werking van het bewegingsapparaat en het zenuwstelsel.

De chiropractor is een universitair geschoolde professional die is opgeleid in de behandeling van de wervelkolom en het bewegingsapparaat. Hij is een expert op het gebied van functionele stoornissen van het bewegingsapparaat en zenuwstelsel en beschikt over verschillende (corrigerende) behandel- en interventiemogelijkheden om de functie van de wervelkolom en het bekken te herstellen.

Chiropractie werkt vanuit een holistische visie. Dat wil zeggen dat wij de klachten niet als één enkel probleem zien maar dat wij de klacht in relatie tot het hele lichaam bekijken. Daarnaast houden we rekening met de individuele psychische, sociale en maatschappelijke factoren die voor u gelden.