Spinale Decompressie Therapie

Ideale behandeling voor rugklachten met name voor hernia’s en ischias.

Veel rugklachten ontstaan, doordat er “verkeerde” druk komt op de tussenwervelschijven, dit heeft een beknelling van de zenuwen tot gevolg. Een zenuwbeknelling geeft: pijn, tintelingen, gevoelloosheid en zelfs uitvalsverschijnselen.

Door Spinale Decompressie Therapie komen de tussenwervelschijven, weer op hun juiste plaats en hebben ze de kans om te herstellen en te verstevigen. Wat dus als gevolg heeft , dat de druk op de zenuw afneemt of zelfs verdwijnt. De behandeling bestaat uit het oprekken van de wervelkolom, u neemt plaats op de decompressie tafel en door subtiele rek, die deze tafel uitvoert, wordt de druk verminderd op tussenwervelschijven. Deze behandeling is vrijwel altijd pijnloos en wordt als zeer prettig ervaren.

Spinale Decompressie Therapie komt in Nederland nog weinig voor maar heeft o.a. in de Verenigde Staten veel succes. Mocht u één van bovengenoemde klachten hebben, dan kunt u na 5-6 behandelingen al een significante verbetering ervaren. Voor herstel en verbetering op de lange termijn, zijn circa 10-15 behandelingen nodig. Door deze behandeling zijn de hernia patiënten bij ons in de praktijk, zonder operatie, klachten vrij!

Houd u er rekening mee dat deze therapie niet geschikt is voor zwangere, patiënten met ernstige osteoporose, ernstig overgewicht of ernstige zenuwbeschadiging en bij diegene waar schroeven of platen in de rug zijn geplaatst.