Eerste Consult

Het eerste consult bestaat uit de volgende stappen:

 1. Er zal eerst een uitgebreid gesprek plaatsvinden met de chiropractor waarin u medische geschiedenis en huidige klachten worden besproken. Dit gebeurt aan de hand van de vragenlijst die u dient in te vullen via onze website en eventueel worden er meegebrachte röntgenfoto’s en/of MRI-scans beoordeeld. Zo kunnen we een goed beeld vormen van de klachten en de exacte oorzaak zoeken.
 2. Vervolgens vindt er een onderzoek plaats waarin zowel de spieren, het skelet, het zenuwstelsel en bewegingsaspecten aan bod komen. Dit alles gebeurt door chiropractische , orthopedische en neurologische testen. Indien nodig zal er gebruik gemaakt worden van;
  • Myovisionscan:
   Een EMG (Electromyogram) deze scan is ontwikkeld door NASA om spieractiviteit te analyseren. Dit houdt in een grafische tekening van de rug, die de spierspanning of eventuele blokkades in de vorm van staafdiagrammen laat zien. Deze scan maakt het mogelijk om voor u als patiënt zichtbaar te maken wat de chiropractor voelt in verband met de spieractiviteit of blokkades
  • Houdinganalyse:
   Op deze manier kunnen we asymetrie in het lichaam ontdekken. Verder bekijken we of de eventuele asymetrie de oorzaak is van rugproblemen of dat het invloed heeft op andere klachten.
  • Infrarood scan (warmtebeeld analyse): Vaststellen aan de hand van de temperatuur van het lichaam of het gaat om spieren of zenuwen of dat de klacht is verbonden met een acute ontstekingsproces.
 3. Na dit uitgebreide onderzoek wordt u duidelijk of er behandeling mogelijk is. Wanneer uw klachten niet op het gebied van chiropractie liggen zullen wij u doorverwijzen naar uw huisarts.