Schouderklachten

Schouderklachten zijn een veelvoorkomend probleem en kunnen plotseling ontstaan, bijvoorbeeld door een trauma, of geleidelijk door structurele overbelasting van de schouder. Artrose kan ook een rol spelen bij het ontwikkelen van deze klachten. Daarnaast kunnen langdurige en herhaalde bewegingen leiden tot irritatie of ontstekingen in de schouder. Het is niet ongebruikelijk dat schouderklachten gepaard gaan met nekklachten, wat de complexiteit van de behandeling vergroot.

Chiropractische zorg kan bijzonder voordelig zijn voor mensen met schouderklachten. De voordelen van chiropractische behandelingen voor schouderklachten omvatten:

 1. Pijnverlichting: Chiropractische aanpassingen en therapieën kunnen effectief de pijn in de schouder verminderen.

 2. Verbeterde Bewegingsvrijheid: Chiropractische zorg kan helpen de mobiliteit en het bewegingsbereik van de schouder te vergroten, wat vooral belangrijk is na een blessure of bij aandoeningen zoals artrose.

 3. Vermindering van Ontsteking: Door gerichte behandeling kan de chiropractor helpen ontstekingen te verminderen, wat vaak een bron van pijn en ongemak is.

 4. Natuurlijke Behandelmethode: Chiropractie biedt een niet-invasief alternatief voor chirurgie of langdurig gebruik van pijnmedicatie.

 5. Geïntegreerde Aanpak: Chiropractors kijken niet alleen naar de schouder, maar beoordelen ook de wervelkolom en de nek, aangezien deze gebieden vaak met elkaar verbonden zijn.

 6. Preventie van Toekomstige Klachten: Regelmatige chiropractische zorg kan helpen om de algehele structuur en functie van de schouder te verbeteren, waardoor de kans op toekomstige blessures of aandoeningen afneemt.

Bij een bezoek aan een chiropractor voor schouderklachten zal eerst een grondige evaluatie plaatsvinden om de oorzaak van uw klachten te identificeren. Vervolgens zal een persoonlijk behandelplan worden opgesteld, dat kan bestaan uit manuele therapie, specifieke oefeningen en mogelijk aanpassingen in uw levensstijl of activiteiten, om de oorzaak van de klachten aan te pakken en uw algehele welzijn te verbeteren.

Er zijn verschillende klachten die zich kunnen voordoen aan uw schouder. De volgende klachten komen veel voor:

 • beschadiging van de pees (scheurtje);
 • inklemming van slijmbeurs en pezen;
 • beschadiging van het schouderkapsel (een scheurtje of verkalking);
 • instabiliteit van het schoudergewricht, slijtage (artrose);
 • en beschadiging door gewrichtsontsteking (artritis).