Keto Zalm met Avocado Salsa: Een Frisse Twist

Keto Zalm met Avocado Salsa: Een Frisse Twist

Zoek je naar een maaltijd die zowel voedzaam als overheerlijk is? Ons Keto Zalm met Avocado Salsa recept is de perfecte mix van gezonde vetten, eiwitten en frisse smaken, ideaal voor een koolhydraatarm dieet.

Ingrediënten:

 • 4 zalmfilets
 • 2 rijpe avocado’s, in blokjes
 • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
 • 2 tomaten, in blokjes
 • Het sap van 1 limoen
 • Een handvol verse koriander, gehakt
 • Zout en peper naar smaak
 • Olijfolie

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius of bereid een grill voor op middelhoge hitte.
 2. Kruid de zalmfilets met zout en peper en besprenkel met olijfolie.
 3. Bak of grill de zalm tot deze gemakkelijk uit elkaar valt met een vork, ongeveer 12-15 minuten, afhankelijk van de dikte.
 4. Terwijl de zalm kookt, meng je in een kom de blokjes avocado, rode ui, tomaten, limoensap, koriander, zout en peper. Roer goed om de avocado salsa te maken.
 5. Serveer de gebakken of gegrilde zalm met een royale hoeveelheid avocado salsa bovenop.

De Voordelen van Zalm en Avocado

Zalm is rijk aan omega-3 vetzuren, die essentieel zijn voor de gezondheid van het hart, terwijl avocado’s gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten bevatten die goed zijn voor het cholesterolgehalte. Deze combinatie zorgt niet alleen voor een heerlijke maaltijd, maar ook voor een die bijdraagt aan een gezonde levensstijl.

Healthwise Kliniek

Voor wie dieper wil duiken in de voordelen van een koolhydraatarme levensstijl of specifieke voedingsadviezen nodig heeft, staat Healthwise Kliniek klaar met deskundig advies en ondersteuning. Met een focus op persoonlijke gezondheid en welzijn, helpt Healthwise Kliniek je bij het bereiken van je voedings- en gezondheidsdoelen.

Probeer dit Keto Zalm met Avocado Salsa recept voor een heerlijke en voedzame maaltijd die zowel eenvoudig te bereiden is als goed voor je gezondheid. Voor meer inspiratie en advies over een gezonde levensstijl, bezoek Healthwise Kliniek.

Disclaimer

De informatie op deze blog is alleen voor informatie. De informatie op deze blog is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden. Het is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde gezondheidsprofessional voor vragen over uw gezondheid.