Cryotherapie

Wat is Cryotherapie?

Cryotherapie betekent letterlijk: koudetherapie. Bij Healthwise Kliniek beschikken wij over een compact cryo-apparaat voor het geven van lokale cryobehandelingen. Lokale Cryotherapie is een behandelvorm waarbij de huid lokaal in zeer korte tijd met extreem lage temperaturen (tot – 32°C) wordt afgekoeld.

Cryotherapie kan worden ingezet bij de behandeling van lokale pijnklachten en/of blessures aan bijvoorbeeld schouder, knie, enkel en rug. Het vermindert eventuele zwelling, ontsteking en pijn. Het positieve effect van Cryotherapie is de pijnstillende werking. Ook heeft het een gunstig effect op de inflammatie (ontsteking) gevoeligheid van het lichaam. De Cryotherapie is daarom ook zeer goed in te zetten bij bijvoorbeeld artrose en fybromyalgie.

Naast de pijnstillende en ontstekingsremmende behandelmethode, kan de cryobehandeling ook als gezichtsbehandeling worden toegepast. Bij de gezichtsbehandeling wordt de huid van het gezicht en de nek met de zeer koude lucht behandeld. Het voelt prettig aan en werkt zeer rustgevend. De doorbloeding van de huid neemt enorm toe en afvalstoffen worden afgevoerd. Bovendien wordt door de kouprikkel oud collageen afgebroken en nieuw collageen aangemaakt. Rimpels verminderen, poriën verkleinen en de algehele elasticiteit van de huid neemt toe. Na de eerste behandeling is vaak al enig resultaat zichtbaar, meerdere behandelingen in korte tijd geven het beste resultaat.

Een behandeling duurt 15 minuten. Voor een optimaal resultaat is het raadzaam een kuur te volgen.